Je hebt misschien al eens gehoord van appelcider als een soort superfood. Een korte google zoektocht naar de gezondheidsvoordelen van appelcider is er dan ook eentje die tientallen tot honderden resultaten oplevert. Tussen de webpagina’s vind je vaak de gekste beweringen en positieve effecten. De meeste ervan schromelijk overdreven of simpelweg niet waar. Dat betekent echter niet dat appelcider geen superfood is. Er zijn immers wel degelijk verschillende en echte gezondheidsvoordelen toe te schrijven aan appelcider. Wat is echt waar? We zetten het even op een rijtje.

appelcider flesWeg met de energiedip

Het is één van de grote drama’s van het leven: je voelt je energiek en super na het eten van suiker. Vanaf het moment dat jouw suikerspiegel begint te dalen crash je echter ongemeen hard neer op aarde. Het is de reden waarom mensen in een vicieuze cirkel terechtkomen van die crash op te vangen met een nieuwe suikerrush. Ontstellend goed nieuws is dan ook dat appelcider je hierbij kan helpen.

Door appelcider te consumeren vertraag je immers de opname van suiker in het bloed. Dat betekent dat de extreme piek in jouw bloedsuikerspiegel uitblijft en ook de crash een pak zachter wordt. Hier heeft appelcider een vergelijkbaar effect als rooibosthee bijvoorbeeld.

Een verzadigd gevoel

Er wordt wel eens beweerd dat appelcider de opname van sommige calorieën blokkeert. Of dit waar is kan op dit moment nog niet gezegd worden want er is gewoon nog niet voldoende onderzoek naar gedaan. Wat wel een feit is is dat appelcider wel degelijk kan helpen bij afvallen. Door appelcider voor het ontbijt te consumeren heb je immers veel langer een voldaan gevoel. Je gaat dus minder de neiging hebben om een snackje tussendoor op te eten en tout court minder eten.

Tegenwoordig hebben heel wat supplementenontwikkelaars producten op basis van appelcider of appelciderazijn in hun gamma. Het Belgische Nextgen Science is een voorbeeld van zo’n bedrijf die de waarde van appelcider snel heeft ontdekt!

Jouw lichaam wordt er efficiënter van

Appelcider heeft een gek effect op jouw spieren: het zorgt ervoor dat jouw spieren calorieën vlotter in energie om kunnen zetten. Ideaal dus voor sporters en dan voornamelijk duursporters. Bovendien is het ook zo dat uit onderzoek blijkt dat appelcider positieve effecten heeft op de bloeddruk. Zo bleek uit testen met dieren dat hun bloeddruk markant lager lag na het consumeren van appelcider. Er is echter wel nog meer onderzoek bij mensen nodig voor dit als een feit kan weergegeven worden.

Weg met bacteriën

Ben je bezorgd om bacteriën op fruit en groenten die al even in jouw fruitmandje liggen? Even wassen met appelcider en je hoeft je geen zorgen meer te maken. Dit product heeft immers een sterk antibacteriële werking en kan zo bescherming bieden tegen heel wat bacteriën. Dat is overigens ook de reden waarom appelcider een topproduct is om een stinkende adem tegen te gaan. Een dergelijke stinkende adem wordt immers veroorzaakt door bacteriën in de mond. Ten slotte is het ook zo dat stinkende voeten kunnen behandeld worden met appelcider. Een beetje appelcider op een doekje doen en jouw schoenen ermee afvegen is alles wat je moet doen.

Wees geen kwal

De conventionele wijsheid zegt dat je moet plassen op de plek waar een kwal heeft gebeten. Niet echt smakelijk en bovendien is er een betere oplossing: appelcider. Appelcider werkt immers goed tegen de pijn en werkt ook het gif tegen. Als je de volgende keer naar het strand trekt kan je dus maar beter een beetje appelcider bij de hand hebben.